English Russian Italian German Dutch Spanish French Finnish Swedish
Phone/fax:
+372 698 74 66

Thermische isolatie

Bestellen

Warmte-isolatie van de tanks kan worden gemaakt in geval van noodzaak. In de regel wordt het toegepast voor de tanks, opslag van producten bij hoge temperaturen en voor het afvlakken van de temperatuurschommelingen van het product, die leiden tot een toename van de snelheid van verdampingsverliezen.

Van deze tanks zijn de meest voorkomende tanks voor geïsoleerd water en geïsoleerde tanks voor warm water.

Traditionele thermische isolatie van opslagtanks

In onze praktijk is de thermische isolatie van tanks met behulp van gewatteerde synthetische minerale vezels of platen van minerale wol met beschermende metalen coating het meest gevraagd.

Massadichtheid warmte-isolatie: vanaf 48 kg / m3. Horizontale bevestigingsinrichtingen zijn op de tankwand aangebracht. Ze zijn bedoeld voor het bevestigen van het warmte-isolatiemateriaal met de gegalvaniseerde draad. Bij het installeren van de warmte-isolatieplaten besteden onze specialisten speciale aandacht aan hun dichtheid met de bevestigingsinrichtingen en de dichtheid van verbindingen tussen de platen die end-to-end zijn bevestigd. Om dit te garanderen, bieden we voor elke horizontale plaat niet minder dan 2 draadwindingen (horizontaal of gekruist) op 50 m afstand van elkaar.

De warmte-geïsoleerde tank is aan de buitenkant bedekt met aluminium of verzinkte staalplaten. De beschermende metalen coating is aangebracht op minimaal 1 mm (voor aluminium) en minimaal 0,7 mm (voor verzinkt).

Alternatieve warmte-isolatiemethoden

Blokkeer thermische isolatie met metalen beschermkap

Het is een vrij vaak gebruik dat we platen van polyurethaanschuim of polyisocyanuraatblokken gebruiken, bevestigd aan de muren en / of het dak van een verticale tank voor zijn warmte-isolatie.

De isolatieblokken worden ofwel aan de tank bevestigd door middel van draad en bevestigingsmiddelen of bevestigd door lijmen.

De warmte-isolatieblokken worden vervaardigd in een speciale productie-installatie en worden gemaakt in de vorm, gevouwen in de wandradius van de tank.

Thermische isolatie van tanks door vloeibaar polyurethaanschuim

Deze methode houdt in dat polyurethaanschuim onder de metalen beschermlaag op de bouwplaats wordt gegoten.

Het is belangrijk om zorgvuldig het type warmte-isolatiemateriaal te kiezen, afhankelijk van de luchttemperatuur en vochtigheid op de bouwplaats, fysieke, technische en verwarmingseigenschappen.

Thermische isolatie door sputteren van hard polyurethaanschuim let op de hechtingseigenschappen van het polyurethaanschuim op het materiaal van het tankframe en de bekleding.

Het is essentieel om tijdens deze methode de dikte van de isolatielaag correct te plannen. Dit kan worden gedaan op basis van de operationele vereisten en het type polyurethaanschuim. We gebruiken speciale sputterapparatuur, die zorgt voor de laminering met de dikte van elke laag tussen 8 en 12 mm. Om de kwaliteit van warmte-isolatie te bieden, moet het lamineerregime op een manier worden gehandhaafd om elke vorige laag het schuimproces te laten afronden voordat de volgende laag wordt aangebracht, omdat er een bepaalde tijdsperiode moet zijn voor het creëren van dampafdichtingscoating.

Thermische isolatie door synthetische celrubberstof

De spoelen van celrubber worden door lijmen aan de wanden en het dak van de tank bevestigd. Het is belangrijk om het oppervlak van de tank te bewerken en een grond te leggen. Onze technologie houdt in dat de gewrichten van de spoelen worden gelijmd met een speciale warmte-isolerende strip.

Thermische isolatie
Bestellen