English Italian German Dutch Spanish French Finnish Swedish
Phone/fax:
+372 698 74 66

Ondergrondse drainagetank Vol.20m³ (ODT-20)

Download the questionnaire: PDF Excel

  • Ons standaard of individueel ontwerp
  • Corrosiewerende coating geselecteerd voor uw product

  Bestellen

EuroTankWorks produceert ondergrondse 20 m³ drainageopslagtanks met en zonder opwarming, gebruikt voor het opslaan van de rest van olieproducten die worden weggegooid uit de technologische pijpleidingen, inclusief gemengd water. Het gebruik van tanks voor het opslaan van agressieve chemicaliën is ook toegestaan.

De ODT-20-tank is een winkelgelast vat met een opslagvolume van 20 kubieke meter.

Onze standaard ODT-20 tank

Onze klanten kunnen altijd een ondergrondse opslagtank van 20 m³ kopen, geproduceerd volgens onze standaard grafische tekeningen. We zijn ook klaar om uw specifieke eisen te overwegen of een ondergrondse opslagtank te produceren op basis van uw eigen diepgang.

  Ondergrondse afwateringstank Vol.20 cbmOndergrondse afwateringstank Vol.20 cbm

Onze standaard ODT-20 is een horizontaal stalen cilindrisch apparaat met conische bodems. Het lichaam van de tank heeft 2 mangatplaten geïnstalleerd, de eerste wordt gebruikt voor bediening, de tweede - om het product uit de tank te pompen met een semi-onderdompelbare elektrische pomp.

De reikwijdte van de mangatplaten is meer dan 1 m, daarom worden de platen en de pasbuizen op 0,4 m van de schaal gesneden.

De elektromotor van de pomp wordt beschermd door de onderhoudsschacht (meegeleverd). Voor het regelen van de technologische werking zijn pijpleidingen en smoorspoelen voorzien voor het peilglas, temperatuurlog en drukindicator.

ODT-20-AFMETINGEN:

Type Nominaal volume, m3 Binnendiameter, mm Lengte, mm Nekhoogte, mm Netto gewicht, kg Verwarmd oppervlak, m2
Ondergrondse afwateringstank zonder opwarmen 20 2400 4830 900-1600 3590  
Ondergrondse opslagtanks met opwarming 20 2400 4830 900-1600 3650 3,2

KENMERKEN ODT-20:

Parameter: Rate:
  ODT-20: Steek in verwarming:
Maximale werkdruk 0,07 MPa 0,5 MPa
Geschatte druk 0,07 MPa 0,7 MPa
Trial druk 0,2 MPa 1 MPa
Maximale bedrijfstemperatuur 80ºС 164ºС
Geschatte temperatuur 100ºС 180ºС
Scheepsgroep volgens norm 5a  
Corrosietoeslag 2,0 mm  
Geschatte levensduur 20 years  
Seismische activiteit beoordeeld op schaal van Richter 6 ball  

>>> ZIE HOE WE ONZE TANKS FABRICEREN

ODT-20 met opwarmen

Indien nodig kan de ODT-20 worden uitgerust met verwarmings- en thermische isolatiesystemen. In de regel gebruiken we verwarming met een elektrische verwarmingskabel of spiraalverwarming in de tank.

Ondergrondse afwateringstank met verwarmingsspiraal:

Ondergrondse afwateringstank met verwarmingsspiraalThe design provides a built-in heater in the form of a coil. Saturated water vapor, water or a 60% DEG solution can be used as a heat carrier.

The tank is additionally equipped with metal structures of a heated well.

The choice of the type of heating device is made jointly with the Customer based on the specifics of the stored product and the location of the container.

Ondergrondse afwateringstank met elektrische verwarming:

Ondergrondse afwateringstank met elektrische verwarming

Elektrische verwarming wordt verzorgd door de zelfregelende verwarmingskabel.

Het opwarmsysteem bestaat uit:

  • de verwarmingsmodule (kabel),
  • de distributie- en informatiemodule,
  • het besturingssysteem (schakelkast, temperatuurdetectoren en regelaars).

Warmte-isolatie:

Warmte-isolatie

Heat insulation of our standard underground storage tank is performed by sputtering method with rigid polyurethane foam. The sputtering is done on the outside surface of the tank. The characteristics of the heat insulation coating are determined separately for each tank depending on chemical composition and the required temperature of the stored product, climate features in the location area, etc. Overall energy loss decrease by 40 % at minimum as a result of heat insulation.

Rigid polyurethane foam coating is an effective measure, as it provides air insulation, steam insulation as well. It is highly resistant to aggressive atmosphere and shows maximum integrity with the tank surface (1.0-1.5 kg/cm²). Due to this the polyurethane foam is considered to be a perfect corrosion preventive coating.

Om extra stevigheid van de warmte-isolerende coating te garanderen, heeft deze een beschermende afdichting van polyurie. De afdichting is ook bedoeld om de levensduur van de coating (vanaf 35 jaar) en van de tank zelf te verlengen. Als de klant dat vraagt, kunnen we ook warmte-isolatie bieden met de minerale wol en de beschermlaag van gegalvaniseerd staal. Dit type warmte-isolatie wordt als meer low-budget beschouwd, maar heeft tegelijkertijd bepaalde nadelen ten opzichte van polyurethaanschuimcoating. Ze zijn te zien in lagere snelheden van ondoordringbaarheid voor stoom, naden op de beschermlaag, kortere levensduur.

De pomp voor de ODT-20

De pompen voor ondergrondse opslagtanks

Het standaardontwerp van EuroTankWorks ondergrondse opslagtanks impliceert semi-onderwaterpompen van het HB-type. Afhankelijk van de atmosfeerkenmerken kunnen de pompen met dubbele afdichting worden gebruikt, in corrosie preventieve of explosie preventieve versies. De elektromotor van de pomp is geïnstalleerd in de onderhoudsschacht, inbegrepen in de levering.

De hogedrukpompen vereisen geen speciale service, bediening en hoeven niet te worden uitgerust met extra automatische systemen. Deze pomp is speciaal ontwikkeld voor ondergrondse drainagetanks voor het verpompen van vervuild water en olieproducten met een viscositeit tot 500 sSt.

De basiskenmerken van de pomp:

  • tijd tot falen - niet minder dan 7000 uur, gemiddelde bedrijfslevensduur voorafgaand aan de totale revisie - 10000 uur.
  • Snelheid van levering (doorstroom): 50 m³ / h, diepte van onderdompeling: 0,5 - 9 m.
  • Kubisch gehalte aan harde onzuiverheden tot 10 mm in het verpompte product: tot 3%.
  • Bedrijfstemperatuur van -65 ° tot + 130 ° С;
  • Materiaal van stromingsbuis - staal 35HML.

De pomp heeft twee mechanische afdichtingen en een middelste gedeelte met spervloeistof. De afvoer van de vloeistof wordt geregeld door een speciaal apparaat.

De tank kan worden uitgerust met een ander pompsysteem met geschikte kenmerken op vraag van de klant.

Andere tankmaten:

5m³ < 8m³ < 12,5m³ < 16m³ < 20m³ > 25m³ > 40m³ > 63

Ondergrondse drainagetank Vol.20m³ (ODT-20)
Bestellen