English Russian Italian German Dutch Spanish French Finnish Swedish
Phone/fax:
+372 698 74 66

Fabricageprocedure van grote opslagtanks

EuroTankWorks is een Europese tankfabrikant. De belangrijkste producten van onze werkplaats zijn metalen constructies van verticale stalen ter plaatse gebouwde tanks.

Wij produceren tanks volgens de plaat-voor-plaat methode, traditioneel voor Europa en de rest van de wereld.

Onze fabriek is ook uitgerust met een speciale wikkelmachine, dus we fabriceren ook tanks met behulp van de wikkelmethode, die veel wordt gebruikt in Rusland en de GOS-landen.

Procedures vóór fabricage

Materiaal eerste controle en opslag

Fabricage van opslagtanks - opslag van materialenDe fabricage van hoogwaardige metalen tankstructuren vereist hoogwaardige materialen. EuroTankWorks heeft dat bereikt door het systeem van inkomende test (eerste controle) van materialen die bij de fabricage zijn gebruikt, te implementeren. Het zorgt ervoor dat alleen materialen worden gebruikt die voldoen aan de vereisten van technische normen en voorwaarden, overheidsvoorschriften en projectdocumentatie voor elk exact item.

De eerste materiaalcontrole omvat de test van oppervlaktekwaliteit, geometrische parameters, chemische samenstelling en mechanische kenmerken.

Het systeem van inkomende test maakt het mogelijk om het niveau van fabricagefouten te verminderen tot een niveau dat veel lager is dan het niveau dat wordt voorgeschreven door de branchestandaarden. Dit komt omdat ons eerste controlesysteem veel strenger is dan de vereisten van de nationale norm. De basisparameters van de inkomenstoets:

 • Kwaliteit van het plaatmetalen oppervlak;
 • Geometrische parameters (vorm, afmetingen en extreme afwijkingen) van de eenheden;
 • Chemische samenstelling van metalen rol;
 • Strektest;
 • Buigtest;
 • Impact buigtest.

Bij opslag en verplaatsing van materialen op het grondgebied van de productielocatie is het van essentieel belang om hun veiligheid te waarborgen, met name - om ze te beschermen tegen vocht en mechanische schade.

We bewaren materialen en andere eenheden in droge opslagplaatsen. Metal-roll, genomen voor opslag, wordt gesorteerd en gemarkeerd na de eerste controle. Het wordt bewaard in stabiele stapels, geselecteerd op type en profiel. Tegelijkertijd wordt contact met de vloer vermeden.

Lasmaterialen worden gescheiden opgeslagen per type en partij. Voorafgaand aan de productie moeten lasstaven en vloeimiddel worden gedroogd of afgevoerd, lasdraad moet worden gereinigd van roest, olie en ander vuil.

Metaal voorbereiding

Afvlakking van het plaatwerk

Plaatrol, gebruikt voor het vervaardigen van bodems en schalen, kan worden platgedrukt. Het wordt uitgevoerd op manieren die voorkomen dat er compressietekens, deuken, gespen en andere schade ontstaan. EuroTankWorks gebruikt multiroll flatteners met speciaal buiggereedschap. Als gevolg van het buigen treden bepaalde veranderingen in de structuur van het plaatmateriaal op en verbeteren ook de pasta-vormende eigenschappen.

Na het platdrukken wordt de volledige 100% metalen rol gecontroleerd op externe defecten.

Rand van het plaatmetaal

Randen wordt uitgevoerd vóór het vervaardigen van oprolbaar strookpaneel en vóór het walsen van de schaalplaten van de tank, geassembleerd door plaat-voor-plaat methode. Voor- en dwarszijden worden verwerkt.

Fabricage van opslagtanks - Randen van metaal vóór het lassenFabricage van opslagtanks - Randen van metaal vóór het lassenFabricage van opslagtanks - Randen van metaal vóór het lassenFabricage van opslagtanks - Randen van metaal vóór het lassen

De rand zorgt voor het opruimen van onregelmatigheden, weerhaken (flitsen), het zorgt voor een stevige hechting van de reserveonderdelen aan elkaar (randaanpassing), die de kwaliteit van de geplande lasverbindingen bepaalt, die voldoet aan de lijnafmetingen en vormvereisten, vastgelegd in het ontwerpproject.

Randbewerking wordt uitgevoerd met vlakfreesmachines en eindfreesmachines.

Productie van metalen basisstructuren van een opslagtank

Plaat-voor-plaat methode

Fabricage van opslagtanks - plaat-voor-plaat methodeFabricage van opslagtanks - plaat-voor-plaat methodeFabricage van opslagtanks - plaat-voor-plaat methodeFabricage van opslagtanks - plaat-voor-plaat methode

De eerste methode voor het bouwen van opslagtanks is de plaat-voor-plaat montage van de schalen, bodems en daken. Het betekent dat de schaalplaat met een maximale grootte van 2500 × 10000 mm en de onderste platen op de fabriek worden voorbereid, ze worden gerold tot de radius, bepaald door het ontwerpproject. Vervolgens worden de plaatelementen op een speciale manier verpakt om te worden klaargemaakt voor transport. Shell en bodemassemblage (lassen) wordt uitgevoerd op de bouwplaats.

De belangrijkste factor die de kwaliteit van de metalen structuren van de tank bepaalt, geproduceerd door deze methode, is strikte bepaling van hun vorm (verwezen naar het ontwerpproject), en de set van technologische beslissingen, die resterende vervorming van de metalen kaders tijdens het kantelen voorkomen en transport.

De basisfasen van plaat-voor-plaat productie van schalen en bodems van verticale tanks zijn als volgt:

1. Voorbereidingsprocedures

De eerste fase omvat de voorbereiding van schaal- en bodemplaten. Deze fase zorgt ervoor dat aan de geplande afmetingen en geometrische parameters wordt voldaan. Voorlaswerkzaamheden worden ook gedaan.

Extreme vormafwijkingen van de platen worden tijdens de voorbereiding gecontroleerd. De technische voorschriften van het bedrijf stellen de maximale breedteafwijking in binnen de grenzen van ± 0,5 mm.

2. Rollen

Rollen wordt achteraf gedaan, waarbij de straal wordt bereikt, gepland door het engineering ontwerpproject. Rollen geeft de cilindrische vorm aan de tankschaal terwijl de installatie wordt uitgevoerd.

Plaatbuigmachines IB2426 en XZC 3000/25 worden door EuroTankWorks gebruikt voor het rollen van platen dienovereenkomstig tot 40 mm en 25 mm. Deze apparatuur biedt de mogelijkheid om de straal gelijk te maken binnen de gehele lengte van de plaat.

De straal wordt gecontroleerd door het patroon. De vrije ruimte tussen het patroon (2 m) in een boog en het gebogen plaatoppervlak mag niet groter zijn dan 3 mm.

Een andere parameter voor de rolkwaliteit is de golving van de voorkant. Het mag niet meer dan 4 mm bedragen over de gehele lengte van het vel. De golvingsparameter per 1 m plaatlengte moet binnen de limieten van 2 mm vallen.

3. Inpakken

De plaatframes van de schalen worden verpakt en vervoerd in speciale verblijven (wiegjes).

Lodgments zijn op een manier gebouwd en bieden:

 • Het behouden van de straal van opgerolde plaat als gevolg van de exacte overeenstemming van de accommodatie met zijn geometrische parameters;
 • Stevige bevestiging van de plaatframes, gericht op het voorkomen van schade aan randen;
 • De veiligheid van de eenheden tijdens het transport, waardoor resterende vervorming wordt voorkomen.

De onderste delen worden verpakt en vervoerd in containers, gebouwd in overeenstemming met hun types en afmetingen.

Fabricage van metalen dakconstructies:

Productietechnologieën voor het dakwerk van een opslagtank variëren afhankelijk van het type, bepaald door het ontwerpproject. Met betrekking tot het type en de afmetingen van de tank, en ook andere specifieke kenmerken, worden ofwel permanente daken of drijvende daken gebruikt. Permanente daken omvatten frameloze of ingelijste daken conisch of bolvormig.

Kronkelende methode

Fabricage van opslagtanks - Kronkelende methodeFabricage van opslagtanks - Kronkelende methodeFabricage van opslagtanks - Kronkelende methodeFabricage van opslagtanks - Kronkelende methode

Deze methode is een van de twee industriële benaderingen voor het vervaardigen van de metalen structuren van een opslagtank. Het houdt in dat tankschaal, bodem en dak naar de bouwplaats worden gebracht in de vorm van opgerolde strookpanelen, bedoeld voor lassen. De voordelen van deze methode zijn om de installatieperiode van de tank 3-4 keer korter te maken als gevolg van het verminderen van het volume van lasprocedures in het gebouw met gemiddeld ongeveer 80% en het leveren van hoge kwaliteit lasverbindingen vanwege op het gebruik van dubbelzijdig automatisch lassen.

Strokenpanelen worden vervaardigd uit stalen platen van modulaire afmetingen 1500 x 6000 mm.

Panelen worden automatisch gelast op een speciale wikkelmachine. Het bestaat uit las- en montageplaatsen - bovenste en onderste niveau, kanttuimelaar en rollend (oprol) apparaat.

De werking van de spoelmachine wordt uitgevoerd in twee basisschema's (bovenste en onderste spoel). Lagere wikkeling is bedoeld voor het vervaardigen van tankschalen tot een dikte van 18 mm, bovenste wikkeling wordt gebruikt voor diktes van maximaal 16 mm.

De lengte van de spoelen bedraagt 18 m, het gewicht is aangepast aan het hefvermogen van de aandrijfkracht.

Stadia van productie van strookplaten volgens wikkelmethode:

 1. het ontwerpen van de technologische structuur;
 2. rangschikken van de platen volgens de gedetailleerde grafische tekeningen van het metalen raamwerk;
 3. lassen en oprollen;
 4. voorbereiding van spoelen voor transport.

Voorbereiding van technologisch kader:

Voor het lassen van de strookplaten wordt een speciaal frame voorbereid, waarop de platen worden opgerold. De diameter van het frame mag niet minder zijn dan 2,6 m en de lengte moet gelijk zijn aan de hoogte van de schaal van de opslagtank.

Schachttrap wordt vaak gebruikt als een technologisch frame voor het oprollen van de schaal. Dit wordt meestal toegepast voor tanks met een laadcapaciteit van maximaal 2000 m³. In dit geval wordt metaaleconomie verschaft.

De strippaneelplaten rangschikken:

Het rangschikken van schaalplaten, bodem en dak wordt uitgevoerd op het bovenste las- en montageniveau van de wikkelmachine. Tijdens het schikproces worden de voorbereide platen op de site gelegd in overeenstemming met de grafische ontwerpen en worden ze bevestigd met de installatie-instrumenten.

Rolbare strookpanelen moeten een bepaalde technologische lengte hebben, waardoor de installatievoegen kunnen worden gemonteerd.

Lassen en oprollen van de strips:

Lassen is de basisfase van de fabricage van opslagtanks met betrekking tot de wikkelmethode. We gebruiken automatisch tweezijdig lassen van voor- en dwarsverbindingen. Eerst wordt de originele naad op het bovenste las- en montageniveau van de wikkelmachine gelast, vervolgens wordt het strookpaneel teruggewonden door de kantentuimelaar en wordt de tweede naad op het onderste niveau uitgevoerd.

De volgorde van het oprollen van de strookpanelen van verschillende tankframes is gepland in omgekeerde volgorde van uitrollen tijdens de installatie. De schaalplaten zijn op een manier opgerold, wat betekent dat ze bedoeld zijn om met de klok mee te worden afgerold.

Om de kwaliteit van de lasverbindingen te waarborgen, past onze fabriek een complex van maatregelen toe.

De lasprocedures werden oorspronkelijk uitgewerkt en getest door ons laslaboratorium. Ze werden als basis genomen voor de lasomstandigheden, die de vereisten voor lasverbindingen en de volgorde van technologische bewerkingen bepalen met betrekking tot de soorten en de dikte van de metalen rol, het type las, de staalrandvoorbereiding en andere parameters.

Onze lasomstandigheden zijn het basisbedieningsdocument, dat het werk van lassers en de kwaliteitscontrole van de verbindingen bepaalt.

De uitvoering van de lasomstandigheden wordt gecontroleerd door de afdeling Algemene lasdiensten en kwaliteitscontrole.

Dankzij een grondige doorwerking en strikte uitvoering van de lasomstandigheden konden we de hoogste kwaliteit van de lasverbindingen leveren. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste voordelen van de metalen raamwerken, geproduceerd door het bedrijf. Het komt vaak voor dat onvolkomenheden van de lastechnologie en / of de overtredingen ervan een reeks ernstige problemen veroorzaken, zoals:

 • de vlotte verbinding van de las en het hoofdmetaal is niet voorzien.
 • belangrijkste metalen ondersnijdingen en koude ronden verschijnen.
 • er verschijnen defecten in lasverbindingen: scheuren, rimpelingen, gaszakken en hun kettingen, doorbranden en blaasgaten.

Als gevolg hiervan voldoet de volledige sterkte van de lasnaad niet aan de normen en kan deze lasvervormingen veroorzaken, met uitstulpingen, deuken en inblikken.

Kwaliteitscontrole van lasverbindingen

Ons kwaliteitscontrolesysteem op meerdere niveaus omvat:

 • 100% visuele en meetlasverbindingen controle;
 • Fysieke controlemethoden;
 • Radiografische controle (het wordt uitgevoerd na acceptatie van visuele controle. Wandlasverbindingen en aan elkaar verbonden naden worden onderworpen aan theradiografische controle);
 • Ultra-hoorbare defectdetectie, gebruikt voor het blootleggen van interne en oppervlaktefouten in lasverbindingen en door las aangetaste zones;
 • Magnetische deeltjesmethode;
 • Kleur (chromatisch).

Fabricage van opslagtanks - kwaliteitscontroleFabricage van opslagtanks - kwaliteitscontroleFabricage van opslagtanks - kwaliteitscontroleFabricage van opslagtanks - kwaliteitscontrole

De resultaten van de kwaliteitstests zijn opgenomen in de set van bijbehorende documenten voor de tank.

Kwaliteitscontrole van lasverbindingen per testmonster.

Deze methode is niet verplicht. Hoe dan ook, we passen het toe op 100% van de lasverbindingen van de oprolbare platen.

Het belangrijkste idee van de methode is dat 2 metalen platen (testmonster) aan de rand van de gelaste plaat worden bevestigd. Het monster is identiek aan de gelaste platen wat betreft het materiaal en het type randbewerking. De lasoperator maakt dus twee lasverbindingen - inclusief de naad van het testmonster. Het gewricht van het testmonster wordt door een expert beoordeeld en gecontroleerd op breuk-, buig- en impactweerstand.

Implementatie van deze methode heeft geresulteerd in absolute afwezigheid van lasnaaddefecten in opgerolde platen. Dienovereenkomstig beperken we de problemen van lasvervormingen tot een minimum, waardoor uitstulpingen en deuken worden vermeden.