English Italian German Dutch Spanish French Finnish Swedish
Phone/fax:
+372 698 74 66

Ontwerpdiensten voor opslagtank

Bestellen

EuroTankWorks Afdeling engineeringontwerp biedt uitgebreide technische ontwerpservices voor opslagtanks die afhankelijk zijn van verschillende staatstadards:

 • EN-13480, EN-14015
 • Nationale staatsnormen van de Russische Federatie
 • API- 650.

Volgens deze documentvereisten moeten verticale stalen tanks worden ontworpen als op maat gemaakte items, vervaardigd voor een bepaalde onderneming en voor onderhoud in bepaalde omstandigheden. Om onderhoudsproblemen in de toekomst te voorkomen, is het daarom cruciaal om het ontwerp van opslagtanks bij een bevoegd bedrijf te bestellen.

De eerste fase van het ontwerpen van een opslagtank is de voorbereiding en de goedkeuringscoördinatie van de technische ontwerpopdracht (ook bekend als "Data papier"). De beste manier is wanneer zowel de klant als de ontwerpingenieur aan dit stadium werken. We stellen voor dat u ons bij het begin bij dit proces betrekt. Dit zal helpen het metaalverbruik van de toekomstige onderneming te verminderen en veel fouten te voorkomen, omdat we een rijke praktische ervaring hebben met zowel het ontwerpen en produceren en assembleren van tanks. We houden altijd rekening met de verzoeken van de klant met betrekking tot het onderhoud van de toekomstige tank.

 Data papier voor het ontwerp van de opslagtank bevat ontwerpruimten die dienen als basis voor de tankberekening en het voorbereiden van fabricagetekeningen en gedetailleerde metalen raamwerken.

1. Tanklocatie op de Hoofdindeling

 • We geven de klant een ruwe schets van de ontworpen tanklocatie.
 • We houden rekening met alle regels en voorschriften voor de plaatsing van tanks op het grondgebied van de onderneming.
 • We helpen bij het optimaliseren van onderhoudsprocessen

Onze masterontwerpers zullen de ontworpen opslagtanks op de masterindeling op de beste manier toewijzen, rekening houdend met de technologische en logistieke doelstellingen van de klant.

Onze leidende principes zijn veiligheid, ruimtebesparend, het verminderen van toekomstige onderhoudskosten en gemakkelijke toekomstige uitbreidbaarheid van een tankpark.

Het belang van deze ontwerpfase is het correleren van de ontworpen opslagtank met andere voorzieningen op de site. Het is noodzakelijk om de verbindingsplaatsen met pijpleidingen te plannen om de locatie van respectieve pijpverbindingen op de tank te kunnen bepalen.

2. Berekening van verticale opslagtanks

 • We produceren berekeningen in 1-2 dagen.
 • We verminderen het metaalverbruik en besparen zo het geld van de klant.
 • We zijn nauwkeurig in het berekenen van gewichten.
 • Wij bieden duurzaamheid, stijfheid en betrouwbaarheid van tanks.
 • We kiezen competent het staaltype.
 • Wij bieden maximale levenscyclus.

Competente tankconstructieberekeningen helpen om de duurzaamheid, stijfheid, betrouwbaarheid en vereiste operationele eigenschappen te bieden. Door dergelijke berekeningen te bestellen, ontvangt onze klant nauwkeurige gegevens over:

 • Gewicht van structurele componenten: schalen, bodem, dak, luiken en pijpverbindingen, trappen, platforms en hekken, verankeringen, bliksembeveiliging en verpakking.
 • Corrosietoeslag noodzaak.
 • Voldoende dikte van tankschalen en staalsoorten zonaal, volgens duurzaamheid, stabiliteit en aardbevingsweerstand.

 

3. Uitwerken van fabricagetekeningen, constructietekeningen en gedetailleerde metalen raamwerken

 • Onze ontwerpers hebben 15 jaar ervaring met het ontwerpen van opslagtanks.
 • We ontwikkelen projectontwerp of tanks met afwijkende afmetingen in het licht of specifieke kenmerken van de installatieplaats.

De volgende fase van het ontwerp van opslagtanks is het ontwikkelen van fabricagetekeningen, constructietekeningen en gedetailleerde metalen raamwerken

Opslagtanks Fabricage & constructietekeningen zijn ontwikkeld door gespecialiseerde ingenieursbureaus en bevatten algemene tanklay-out, schetsplannen en lagen, samen met eenheden en constructieve elementen met aanduiding van materialen, dikte, profielen en vereisten voor lasverbindingen.

Fabricage- en constructietekeningen bevatten instructies voor productiemethoden, staalsoorten, assemblagetechnieken en tanks testen. Ze bevatten ook gedetailleerde specificaties van metaal, voldoende voor de aankoop ervan.

Resultaten van de berekening van de verticale stalen tankconstructie en de funderingsdrukken zijn ook opgenomen in de tekeningen.

Gedetailleerde Metaal Frameworks Concepten worden normaal ontwikkeld door ontwerpers van de fabricagefaciliteit, waar de metalen tankframes zullen worden vervaardigd. Dit zijn gedetailleerde concepten van alle elementen, gemaakt met aandacht voor fabrieksapparatuur om hun productieproces te optimaliseren.

De afdeling technisch ontwerp neemt alle verantwoordelijkheid op zich voor het ontwerp van de opslagtank en de compilatie van hoge kwaliteit, omdat de klant deze niet direct goedkeurt, maar alleen de opdracht Technisch ontwerp voor het ontwerp van de opslagtank ondertekent.

 

4. Ontwerp van de olieopslagtank

 • Wij bieden het meest geldbesparende funderingstype.
 • We stellen de technische onderzoekstaak samen.
 • We ontwikkelen gedetailleerde projecten van gewapend beton met gedetailleerde tekeningen van funderingsconstructie-elementen.
 • We houden rekening met individuele kenmerken van de bouwplaats die belangrijk zijn voor funderingswerken.
 • Wij garanderen betrouwbaarheid van de constructie.

De keuze van het ontwerptype van de verticale olieopslagtank wordt uitgevoerd op basis van de resultaten van geotechnisch onderzoek, fabricagetekeningen en constructietekeningen, met berekeningen van funderingsdrukken.

De ontwikkeling van constructies van gewapend beton is net zo belangrijk als het ontwerpen van opslagtanks. Werken in aarde en gewapend beton zijn een essentieel onderdeel van de geschatte waarde van de tankconstructie; dus de keuze van het funderingstype heeft rechtstreeks invloed op het bouwbudget. Tegelijkertijd moet de fundering betrouwbaar zijn en zorgen voor stabiliteit van de hele constructie.

De ontwerpingenieur moet ervaring hebben met het ontwerpen van gewapende betonconstructies voor tanks, omdat tankfunderingen bijvoorbeeld een andere constructie hebben dan bouwbasissen.

 

5. Management- en technische documenten voorbereiden voor tankbouw.

 • We verlagen de kosten voor zware bouwvoertuigen.
 • We plannen de installatie in een kleine werkruimte.
 • We zorgen voor naleving van alle regels en voorschriften.
 • Wij garanderen een hoge snelheid en veiligheid van constructie- en installatiewerkzaamheden.
 • We voorkomen installatiefouten.
 • De uitgaven voor de voorbereiding van uw management- en technische documenten worden terugbetaald in alle fasen van de bouw- en installatiewerkzaamheden.

Technische ontwerpwerken zijn ook belangrijk om de vervaardigde tank snel, correct, veilig en kosteneffectief te installeren. De volgende documenten zijn nodig op de installatieplaats:

 • Projecten voor de uitvoering van bouwwerkzaamheden.
 • Methodeverklaringen voor kraanoperaties.
 • Methode Verklaringen voor lassen en installatie.

Deze documenten zijn gebaseerd op de fabricagetekeningen en constructietekeningen en zijn opgesteld in overeenstemming met productieregels, industriële, milieu- en arbeidsveiligheidsnormen.

In de praktijk op kleine en middelgrote bouwlocaties worden deze documenten vaak functioneel opgesteld, voor toezichthoudende instanties of helemaal niet.

Goed uitgevoerde projecten voor de uitvoering van bouwwerkzaamheden en methodeverklaringen voor kraanwerkzaamheden, waarbij rekening wordt gehouden met de bijzonderheden van de installatielocatie, middelen voor zware voertuigen en andere belangrijke invoergegevens, kunnen tot 50% besparing op installatiekosten opleveren.

Nauwkeurige management- en technische documenten kunnen dure fouten en zelfs tragische ongevallen op de site helpen voorkomen. Methode Verklaringen voor lassen geven na een productieproces en, als resultaat, de kwaliteit van lasverbindingen. Ze helpen ook problemen met regelgevende instanties te voorkomen.

Tankinstallatie is een zeer bijzondere operatie, dus het moet worden ontworpen door professionals met ervaring in een dergelijk constructietype.

6. Voorbereiding van methodeverklaringen voor bescherming tegen roest van tanks

 • We kiezen de beste methode van roestbestendige bescherming.
 • We ontwikkelen methodeverklaringen voor roestvrije bescherming.
 • We ontwerpen de benodigde gereedschappen en apparatuur.
 • We voorkomen materiaaloverschrijdingen.

Als de tank roestbestendig is gepland, is een ontwerpproject voor deze werken vereist.

Bij het kiezen van het roestbestendige coatingtype moet rekening worden gehouden met een aantal verschillende factoren: bedrijfsomstandigheden, opgeslagen productspecifieke kenmerken, de levering, afvoer- en opslagtechnieken, klimaatfactoren, enz. Na analyse van deze factoren wordt de coating gekozen met de klant deelname.

Vervolgens, als onderdeel van Method Statement, wordt de volgorde van coatingafzetting in de tanklay-out nauwkeurig aangegeven, samen met de methode voor oppervlaktebehandeling, vereisten voor laagdikte, enz.

Roestbestendig coatingproject specificeert verbruiksnormen verbruiksgoederen (bijvoorbeeld zand voor zandstralen, aarde en email). Hiermee kunt u de benodigde hoeveelheid materialen aanschaffen, materiaaloverschrijding en werkonderbreking door gebrek aan materialen voorkomen.

 

7. Ontwerpproject van thermische warmte-isolatie voor opslagtank

 • We ontwikkelen snel gedetailleerde warmte-isolatieprojecten op basis van berekeningen met warmteverlies en materiaaldruk.
 • We kiezen het beste effectieve isolatiemateriaal.
 • We maken gedetailleerde ontwerpen van installatiehardware en alle eenheden.
 • Wij bieden nauwkeurige gegevensbladen over verbruiksgoederen.

 EuroTankWorks Afdeling engineeringontwerp voert technische ontwerpwerkzaamheden uit voor tankwarmte-isolatie, het kiezen van het isolatiemateriaal en het beschrijven van hechtings- en beschermingstechnieken.

Het is van vitaal belang om isolatiemateriaal te kiezen bij het ontwikkelen van het ontwerp van de thermische opslagtank met inachtneming van de specifieke kenmerken van de faciliteit, om de temperatuurregeling van de productopslag te garanderen en tegelijkertijd onnodige uitgaven te voorkomen.

 We raden af om warmte-isolatiewerkzaamheden zonder een project uit te voeren, omdat een goed ontworpen project in de eerste plaats de betrouwbaarheid van de isolatieconstructie garandeert (er wordt rekening gehouden met wind- en weersinvloeden, samen met hydrostatische druk op de tankwanden, enz.)

 Ten tweede begint het ontwerp van de thermische opslagtank met de berekening van het warmteverlies die garandeert dat de vooraf ingestelde thermische modus behouden blijft.

 Na alle berekeningen met actieve deelname van de klant wordt de warmte-isolatiemethode gekozen. Er is tegenwoordig een grote variëteit van deze materialen op de markt en hun kosten, operationele eigenschappen en, belangrijker nog, verbindingstechnieken zijn zeer verschillend. Om de beste keuze te maken, is de praktische ervaring van de Designer dus onvervangbaar. Daarom verzamelt onze afdeling Engineering Design feedback van specialisten op het gebied van warmte-isolatie van onze afdeling Bouw & Assemblage, samen met klanten, die werkervaring hebben met bepaalde materialen.

 Nauwkeurig ontwerpproject voor warmte-isolatie beschrijft ook methoden voor materiaalhechting en bevat gedetailleerde specificaties en diepgangen van alle eenheden. Dit zorgt voor nauwkeurige installatiewerkzaamheden en materiaalbesparing dankzij de juiste snij- en lijmvolgorde.